terras Kapperthuisje Zwarte Water
Nederland,  Weekendje weg

Kapperthuisje, een knusse tiny house midden in het groen

We trekken dit weekend naar Nederland, meer bepaald richting Zwartsluis. We mogen daar logeren in één van de Kapperthuisjes gelegen op minicamping De Noorde. Het Kapperthuisje ‘Zwarte Water’ wordt onze stek voor het weekend. Een eigen knusse tiny house midden in het groen, heerlijk!

Wat zijn Kapperthuisjes?

Kapperthuisjes zijn met zorg ingerichte tiny houses die voorzien zijn van een gezellige eethoek, een praktisch keukentje en vier slaapplaatsen. In het huisje zelf zijn geen sanitaire voorzieningen aanwezig, maar je mag gebruik maken van de kraaknette douches en toiletten van camping De Noorde.
Daarnaast heeft elk Kapperthuisje een mooi overdekt terras dat uitzicht biedt over de prachtige natuur in de omgeving. Kortom, een ideale plek om volledig tot rust te komen.

Bij minder of onzeker weer vormt een Kapperthuisje een goed alternatief voor het reguliere kamperen. Of als je een liefhebber bent van kamperen in luxe, ben je hier ook aan het goede adres!

Wij zijn in alle geval gewonnen voor het idee en genieten de eerste avond volop van ons tiny house. Een lekker wijntje met een hapje erbij, meer moet het niet zijn!!

Daarna kruipen we onder de wol, boven in het comfortabele, dubbele stapelbed. Eenmaal de avond is gevallen, is het hier oorverdovend stil.

Waar zijn de Kapperthuisjes gelegen?

De Kapperthuisjes zijn gelegen in Zwartsluis, een dorpje met eigen haven in de regio Overijssel in het Oosten van Nederland. Vanuit Antwerpen is het ongeveer 2,5 uur rijden.


Wat is er te doen in de omgeving van de Kapperthuisjes?

Om heel eerlijk te zijn, hebben we nog nooit gehoord van Zwartsluis en omgeving. Maar zoals ze wel vaker zeggen, onbekend is onbemind. We merken snel na onze aankomst dat er veel te zien en te doen is in deze streek. In de recreatieruimte van camping De Noorde liggen talloze folders en brochures om je te informeren over de toeristische highlights. Zelfs volledige uitgestippelde fietstochten zijn voorhanden. Zeer handig!

Fietstocht Nationaal Park Weerribben-Wieden/Giethoorn

We besluiten om de omgeving te verkennen met onze fietsen. De Kapperthuisjes liggen aan de rand van het Nationaal Park Weerribben – Wieden. Dit is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Het typische landschap is gevormd door turfwinning die gebruikt werd als brandstof. Op de plaatsen waar te veel turf werd gebaggerd, zie je vandaag de dag grote plassen met water.

Nationaal Park Weerribben Wieden

Het natuurgebied is een walhalla voor vogelspotters. Zo zien we tijdens onze fietstocht onder meer aalscholvers, zilverreigers, ooievaars en meerkoeten.

ooievaar

Je kan Nationaal Park Weeribben-Wieden ook verkennen per kano of (fluister)boot.

De rit gaat verder naar Giethoorn, één van de hotspots van Nederland. Na ongeveer 20km komen we aan.
Giethoorn is ontstaan als nederzetting van veenontginners. Door de vervening ontstonden plassen en meren. Op de eilandjes ertussen, bouwde men huizen. De huizen zijn dus enkel te bereiken via houten bruggetjes of het water. Hierdoor heeft dit specifieke deel van Giethoorn geen echte straten. De meeste bewoners verplaatsen zich hier immers met hun eigen boot. Volgens ons niet altijd even praktisch, maar wel idyllisch!
Aanschouw de mooie huizen (oude boerderijen) met hun rieten daken en piekfijne tuinen tussen de wirwar van bruggetjes.

Het is absoluut een toeristische trekpleister in Nederland, maar klein… Het traject is nog geen kilometer lang, erg mooi en knus. Dus ben je in buurt zeker doen! Anders zouden wij hiervoor geen honderden kilometers rondrijden. We twijfelen zelfs even of we geen deel hebben overgeslagen, wat niet blijkt te zijn…

Onze fietstocht gaat terug door het natuurgebied richting Zwartsluis. Hoog tijd om te genieten van een welverdiend aperitiefje aan ons Kapperthuisje.

Kapperthuisje in het groen

’s Avonds eten we in Zwartsluis waar je voldoende keuze hebt aan restaurants. Het is amper 2 km fietsen vanuit de camping.

Praktisch

Afstand: 51,8 km

Knooppunten: 83-93-84-94-63-66-67-64-62-39-60-53-52-51-75-81-82-83. Opgelet, tussen knooppunt 52 en 51 is een stukje voorzien met een pontje. Check vaartijden via Voetveren – Blokzijl – Jonen (veerponten.nl). Het ticketje kan je aankopen via de PIN-automaat die zich vlak naast het fietspad bevindt.

Lunchtip: De Otterskooi (Giethoorn), gelegen tussen knooppunt 53 en 52.

Hanzestad Kampen

Zondagochtend genieten we in alle rust van ons ontbijt met zicht op de natuur.
Vandaag bezoeken we de Hanzestad Kampen op een halfuurtje rijden vanuit Zwartsluis.
Kampen kende zijn bloeiperiode tussen 12e en de 16e eeuw dankzij zijn ligging aan de druk bevaren handelsroute. Zo kon dit stadje uitgroeien van eenvoudige nederzetting tot welvarende handelsstad.
Doe hier de Hanzestadswandeling die je langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad brengt.

Praktisch

Hanzestadswandeling+kampen.pdf (touristserver.nl)

Fietsen door de tulpenvelden van Flevoland

Het is de ideale periode van het jaar om de bloeiende tulpenvelden te bezoeken. En waar kan dit beter dan in Nederland?

We rijden naar Swifterbant, gelegen in het noorden van Flevoland. Een rustig alternatief voor de druk bezochte Bollenstreek.

We kiezen voor een korte fietstocht van 28 km uitgezet door Stichting Tulpenroute Flevoland. Nog tot 7 mei kan je deze tulpenroute rijden. De route is zeer duidelijk bewegwijzerd met bordjes.

bewegwijzering tulpenroute Flevoland

Kort na de aanvang van onze fietsrit, verschijnen de eerste velden. We hebben geluk, de tulpen staan mooi in bloei en we worden getrakteerd op een prachtig kleurenpallet. Een echte aanrader!

Praktisch

Startplaats en parking: Shortgolf Swifterbant, Rivierduinweg 9, 8255 PJ Swifterbant 
fietsroute_swifterbant_2022_tulpenroute_flevoland.pdf (tulpenrouteflevoland.nl)

Ook dichter bij huis kan je mooie tulpenvelden bewonderen. Lees ook ons artikel Goeree-Overflakkee, tulpenroute met de fiets – nooit-thuis

Waarom kiezen voor een verblijf bij Kapperthuisjes?

Het is de eerste keer dat we verblijven in een tiny house en zijn blij dat dit bij Kapperthuisjes is. We ervaren ons verblijf als zeer aangenaam van begin tot einde.

Marijke, mede-eigenaar van Kapperthuisjes, communiceert ruim op voorhand de praktische details betreffende je aankomst. Zeer duidelijke uitleg, je kan niet missen! Mocht je toch nog vragen hebben, krijg je steeds snel antwoord. Zeer fijn!

De Kapperthuisjes in Zwartsluis lenen zich uitstekend voor een weekendje weg met je gezin (tot 4 slaapplaatsen). In de omgeving is er veel te doen, gaande van fiets-en wandelroutes tot gezellige dorpjes. Voor ieder wat wils. Ook de nabijheid van het centrum van Zwartsluis is makkelijk, mocht je ’s avonds toch iets willen eten op restaurant.

De huisjes zijn voorzien van alle comfort en de voorzieningen bij minicamping De Noorde zijn ook allemaal tiptop in orde!

Wil jij hier ook een weekendje doorbrengen? Boek jouw Kapperthuisje via Reserveren Tiny huisje doe je hier makkelijk en snel! (kapperthuisjes.nl).

*Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Kapperthuisjes.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *