Nederland,  Op stap voor 1 dag

Goeree-Overflakkee, tulpenroute met de fiets

Op de planning: de tulpenvelden van Nederland bezoeken. Iets wat we nog nooit hadden gedaan en toch de moeite waard is. Uiteraard kennen we het Keukenhof vanuit onze jeugdjaren, maar dit is toch een andere ervaring.

Waar?

Al snel kwamen we erachter dat de meeste mensen afzakken naar Noord-Holland om deze bloeiende bollenvelden te bewonderen. Één klein nadeel voor ons, Noord-Holland ligt op meer dan 200 kilometer rijden van onze woonplaats. Bovendien hadden we hiervoor maar 1 dagje uitgetrokken.

Gelukkig zijn er nog andere plaatsen waar je dit moois kan bekijken, veel dichter bij huis en rustiger qua bezoekersaantallen. Al kan dit laatste ook te maken hebben met het feit dat we onze trip op een bewolkte weekdag gedaan hebben.

Hieronder geef ik je een aantal alternatieve plaatsen in Nederland voor het bezoeken van de tulpenvelden (ietsje dichter bij huis voor de Belgen onder ons). Afstanden zijn berekend vanaf Brussel:

1. Goeree-Overflakkee (+/-135 km)

2. Zeeland: tussen Terneuzen & Hulst, vooral terug te vinden in dorpjes zoals Graauw, Lamswaarde & Koewacht, en gehuchten als Reuzenhoek, Hengstdijk & Schapenbout (+/-90 km)

Fietstocht

Zoals je kan lezen in de titel, hebben wij ons oog laten vallen op het schiereiland Goeree-Overflakkee. We hebben hier een fietstocht gemaakt van 33,5 km.

Startpunt (knooppunt 74): Havenhoofd 1, 3241 Middelharnis (Nederland). Als je dit adres in het navigatiesysteem ingeeft, zal je meteen ook voldoende en gratis parkeergelegenheid opmerken voor de auto. Is net buiten het dorpscentrum gelegen.

Wij refereren naar onderstaande link voor de fietsroute die samengesteld is geweest op basis van fietsknooppunten:

https://www.fietsknoop.nl/fietsknoop/route/5662804/tulpenroute-goeree-overflakkee


Eerst fiets je door het centrum van Middelharnis. Op het eerste zicht een gezellig dorp met tal van restaurants en cafés rondom een sympathiek haventje. Zeker iets om te onthouden bij terugkomst wanneer je jezelf kan trakteren op een welverdiend terrasje!

Vervolgens kom je terecht in een mooi stukje natuur, om later in Dirksland aan te komen. De tulpen lieten nog even op zich wachten. Maar na 8km worden onze verwachtingen ingelost!! In alle kleuren en formaten hebben we ze gezien. Onderstaande foto’s spreken voor zich.


Naar het einde van de route toe, fiets je opnieuw door een prachtig natuurgebied met veel water. Naast de tulpenvelden, was het een leuke afwisseling om vogels te spotten. Zo hebben we onder meer een blauwe reiger gezien!

Deze fietstocht leidt je langs de mooiste tulpenvelden op Goeree-Overflakkee. Toch bieden de knusse dorpjes en prachtige natuurgebieden een fijne afwisseling. Het was ons eerste bezoek aan dit schiereiland, maar we waren zo gecharmeerd, dat we zeker terug komen. Dus hou deze blog in de gaten, want een extra artikel over deze leuke plaats zal snel volgen!

Praktisch

Bezoektijd

→ De bloeiperiode is sterk afhankelijk van het weer. Meestal is de beste periode om de tulpenvelden te bezoeken tussen half april en begin mei. Wij deden deze uitstap begin mei en merkten op dat heel wat boeren de tulpen al aan het koppen waren. Dus om het op z’n best te kunnen zien, zou ik aanraden om ietsje vroeger te gaan.

Foto’s

→ Neem leuke foto’s, plaatsen genoeg. Doe dit met het nodige respect. Ga niet te midden van de velden staan en pluk zeker geen bosje tulpen voor moeder… Je wilt immers geen kwade boer achter je aan!!

Tulpen plukken

→ Zoals hierboven reeds vermeld, is het niet toegestaan om zomaar bloemen te plukken. Lijkt ons logisch! Wil je toch een bos tulpen mee naar huis, ga dan naar een pluktuin. We hebben er verschillende gezien tijdens onze fietsroute.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *